Carregant...
 

edita aquesta pàgina Imprimir

Canvi climàtic a Les Gavarres

En Pinxo i el canvi climàtic. Una aventura a Les Gavarres és un programa d’educació ambiental per a la mitigació del canvi climàtic a Catalunya. El programa inclou una exposició, un quadern de treball i un itinerari autoguiat, entre d'altres recursos. Està dirigit a tota la població i, molt especialment, als alumnes de cicle mitjà i superior d'Educació Primària, i primer cicle d'ESO.

Taula de continguts (índex):El programa tracta dels possibles efectes del canvi climàtic sobre la biodiversitat de l’Espai Natural de Les Gavarres i ho fa a través d’un protagonista, en Pinxo, un peix espinòs.

El peix espinós (Gasterosteus aculeatus) és una espècie emblemàtica de l’Espai natural de Les Gavarres. És molt exigent pel que fa als requeriments de bona qualitat ambiental de l’aigua on viu. Es considera, per tant, un bioindicador de la qualitat ambiental d’un ecosistema. Les èpoques estivals i les sequeres suposen una limitació per a les poblacions i un risc per a la seva subsistència, ja que moltes rieres s’assequen i els punt amb aigua permanent es redueixen considerablement.

Les poblacions d’espinós al massís de Les Gavarres són objecte d’un programa de gestió que inclou el seu seguiment i la captura d’individus per a la reproducció i posterior repoblació. El programa el du a terme el Consorci de les Gavarres amb el finançament del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.


Hi han participat:


  • SIGNATUS Grup Naturalista, coordinació, itineració de l'exposició i monitoratges.

  • TALP COMUNICACIÓ, idea, continguts i produccions.

  • FERRAN RODRÍGUEZ, il·lustracions.

  • CONSORCI DE LES GAVARRES, assessorment tècnic.

El programa compta amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.


Image