Carregant...
 

edita aquesta pàgina Imprimir

Consorci de les GavarresEl Consorci de les Gavarres és l’organisme responsable de gestionar i vetllar per la conservació de l'Espai d’Interès Natural de Les Gavarres amb la missió de fer compatibles la conservació del patrimoni i el paisatge amb el desenvolupament econòmic i social de la seva població.

El Consorci es va constituir el novembre de 1998 i en formen part 19 ajuntaments que tenen part del seu terme municipal dins dels límits de l’espai, els Consells Comarcals del Baix Empordà i del Gironès, la Diputació de Girona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

De les prop de 29.000 hectàrees protegides, un 98% correspon a propietats privades, fet que no implica un menor grau de protecció que el dels espais de propietat pública. Ben al contrari, ofereixen oportunitats d’implicació de la societat civil en la gestió de l’espai. Aquest model es coneix com a custòdia, i es tracta d’un compromís voluntari de col•laboració entre un propietari, independentment de l’extensió de la seva finca, i una entitat de resguard. Pel propietari l’acord de custòdia pot esdevenir un suport important en la gestió i l’aprofitament de la seva finca. Per a l’entitat de custòdia, l’acord serà la garantia per a la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic l’espai. Les finques de Can Vilallonga i Can Puig de Fitor en són dos bons exemples.

Estatuts_ConsorciDeLesGavarres.pdf (32.87 Kb)Dades de contacte:
Finca Camps i Armet, s/n (Can Geronès). 17121 Monells

Tel. 972 64 36 95
Fax. 972 63 08 77