Carregant...
 

Imprimir
  • Món
    • No hi ha cap idioma assignat a aquesta pàgina.

Multimèdia

Espai per recopilar material multimèdia relacionat amb les Gavarres1. Vídeos


1.1. Òptima gestió del suro de les Gavarres

Fa dos anys, a les Gavarres, deu propietaris forestals es van proposar millorar els rendiments de les seves suredes i ara han obtingut la primera certificació forestal FSC, que acredita mundialment una gestió sostenible.
TV3 - Vídeos - El medi ambient 25/09/2013 (3.17')

1.2. Les Gavarres

Paisatge modelats per miles de carboners i bosquerols.
TV3 - Vídeos - Xarxa Natura - 23/09/2013

1.3. Boscos d'Alzina Surera (Gavarres)

En Martí Boada recorrerà la zona de les Gavarres, per explicar-nos les particularitats de les alzines sureres. Coneixerem l'Eloi Madrià, un bosquerol que fa més de 30 anys que pela alzines sureres. Visitarem les empreses Francisco Oller i Corcho del País, on assistirem a tot el procés del suro: des de la pela dels arbres fins a l'elaboració de taps de vi i cava. Coneixerem el Jean Pierre Soler, un dels últims mestres artesans que fa pipes de fumar a partir de soques de bruc boal. I descobrirem com és un gamarús i per què el seu nom l'utilitzem per descriure algunes persones.
TV3 - Vídeos - Boscos - 26/07/2013

1.4. El massís de les Gavarres

Visitem el massís de les Gavarres. Quins són els racons que no ens podem perdre d'aquest paratge natural? Ens farà de guia el meteoròleg Dani Ramírez.
TV3 - Vídeos - Divendres - 14/06/2012

1.5. Les Gavarres, patrimoni natural

L'Espai Natural de les Gavarres és el primer de Catalunya que al mateix temps es considera Espai d'Interès Etnològic. Recomanarem els 5 millors racons de les Gavarres per visitar i per gaudir a la vegada de natura i patrimoni.
TV3 - Vídeos - Divendres - 30/01/2012

1.6. Espai terra 25/01/2012

El doctor Martí Boada ens portarà fins a Romanyà de la Selva, en ple massís de les Gavarres, on hi ha una important massa de bosc d'alzina surera. Allà, el naturista ens explicarà com aquests boscos han estat sempre utilitzats pels humans, i ho demostra per exemple el dolmen de la Cova d'en Daina, el més gran de Catalunya.
TV3 - Vídeos - Espai Terra - 26/01/2012


1.7. Els danys encara són visibles un any després de la nevada

Fa un any de les fortes nevades que van deixar milers de persones sense electricitat a les comarques gironines i que van deixar atrapats milers de conductors a moltes comarques. Un any després del temporal, els danys encara són visibles en algunes zones forestals. Al massís de les Gavarres, els treballs de les brigades forestals s'han centrat a netejar les zones de més perill, en cas d'incendi.
TV3 - Vídeos - Telenotícies - 08/03/2011

1.8. Les Gavarres, biomassa després de la nevada

Descobrim les conseqüències de les nevades de l'hivern passat al massís de les Gavarres.
TV3 - Vídeos - El medi ambient - 13/09/2010

1.9. L'ase català, contra el foc

El massís de les Gavarres utilitza la ramaderia per prevenir els incendis forestals.
TV3 - Vídeos - El medi ambient- 01/03/10

1.10. Reportatge "Espai Terra" 18/12/2009

La temporada de bolets ja arriba al tram final. Som al desembre, fa fred i ja ha començat a glaçar. Avui, Dani Ramírez anirà a les Gavarres per trobar un bolet molt pudent: la guita de bruixa. També ens explicarà els diferents sistemes de reproducció dels bolets, tot esperant amb il·lusió l'inici de la pròxima temporada de "Terra de bolets".
TV3 - Vídeos - Espai Terra- 17/12/09

1.11. La Nit de les Revistes en Català

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català, APPEC, ha fet coincidir la celebració del seu 25è aniversari amb el lliurament dels premis de la Nit de les Revistes en Català. Per votació popular, la veterana revista infantil "Cavall Fort" ha guanyat el premi a la revista més popular. I entre els guardonats, escollits per un jurat, hi ha l'editorial Gavarres, el grup de revistes Enderrock, la nova revista "Time Out" i la publicació vinícola "Cupatges". El periodista Vicent Sanchis ha rebut també el premi especial concedit per la junta de l'APPEC.
TV3 - Vídeos - Telenotícies- 23/01/09

1.12. La sureda, un dels boscos amb més biodiversitat del món

CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible) - 2008. L'experiència real d'una explotació de suro, serveix per mostrar la importància de conservar la biodiversitat en les relacions entre la societat i la natura i com a garantia de sostenibilitat del territori de les Gavarres. Aquest video forma part de la sèrie DIVERSiCAT.


1.13. Les últimes escombres de bruc

Abans es feien escombres de meuca, de boix, de palma i de bruc. Avui dia, el plàstic ho ha substituït tot, però les escombres de bruc encara sobreviuen en alguns racons de les Gavarres.
TV3 - Vídeos - El medi ambient- 19/01/09

1.14. Els peixos de les Gavarres

Els massís de les Gavarres està segat per rius i torrents que pertanyen a cinc conques independents, on viuen diverses espècies de peixos autòctons i introduïts, les poblacions dels quals eren desconegudes fins fa poc.
TV3 - Vídeos - El medi ambient- 05/01/09

1.15. El carbó a les Gavarres

El paisatge de les Gavarres ha estat modelat des de temps històrics pels homes de fum, milers de carboners i bosquerols que durant segles s'han guanyat la vida coent llenya d'alzina i rabasses de bruc i arboç fins a convertir-lo en carbó.
TV3 - Vídeos - El medi ambient- 16/12/08

1.16. Les Gavarres es prepara davant del risc d'incendis

Ha començat l'estiu i amb ell algunes mirades se centren ja en el risc d'incendis. Nou Agrupacions de Defensa Forestal han decidit unir esforços per protegir de forma coordinada les Gavarres. És el segon massís amb més risc d'incendi després dels ports de Beseit.
TV3 - Vídeos - Telenotícies- 21/06/08

1.17. Mercè Rodoreda i Romanyà de la Selva

Uns itineraris recorden la relació de l'escriptora Mercè Rodoreda amb la zona de les Gavarres on va passar els últims anys de la seva vida.
TV3 - Vídeos - El medi ambient- 28/05/08

1.18. El bosc ofega les Gavarres

Les pluges estacionals estructuren frondosos fons de vall al massís de les Gavarres.
TV3 - Vídeos - El medi ambient- 04/11/04

1.19. La pela del suro

Al massís de les Gavarres, l'extracció del suro de les alzines sempre s'ha fet entre Sant Joan i Sant Jaume.
TV3 - Vídeos - De Vacances- 01/07/04

1.20. Línia elèctrica de les Gavarres

Llagostera. Fecsa-Endesa ha reprès, amb la protecció dels Mossos d'Esquadra, els treballs per completar la línia elèctrica de les Gavarres. Un grup de veïns ho han intentat impedir i l'alcalde, Lluís Postigo, vol fer valer l'ordre judicial per enderrocar totes les torres que travessen el municipi. El projecte de la polèmica línia, obra de l'elèctrica Enher -ara Fecsa-Endesa-, tenia l'objectiu, l'any 1998, d'augmentar la potència per la Costa Brava davant les previsions d'augment del consum. El plenari de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat un manifest en què rebutja l'acord de la Generalitat per acabar la línia. La decisió de la Generalitat ha estat acollida positivament per sectors turístics i industrials, i negativament per diversos veïns i propietaris de la zona afectada. Per evitar que es repeteixin actes de sabotatge com els del cap de setmana passat, les 30 torres que creuen el municipi estan custodiades pels Mossos d'Esquadra.
TV3 - Vídeos - TV3 25 anys- 26/09/01

{img src=http://www.tv3.cat/multimedia/jpg/0/0/1209372762300.jpg height=80 width=151 alt=Línia link=http://www.tv3.cat/videos/403889/Linia-electrica-de-les-Gavarres" align=center class=reflect}


[+]